Harry Potter

Учебната година още не е започнала защото търсим още учители които иска да кандидатства за да започне по-бързо :]
 
ИндексКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Сивиръс Снейп

Go down 
АвторСъобщение
Моника Малфой
Директор
Директор
avatar

Брой мнения : 134
Join date : 02.02.2010
Age : 22
Местожителство : Sofia

ПисанеЗаглавие: Сивиръс Снейп   Сря Фев 03, 2010 7:52 pm

Сивиръс Тобаяс СнейпЗначение на имената:
Сивиръс:
'Severus' има очевидни отметки за "строг", "жесток". Няколко светци в историята се казват така.

Снейп: Роулинг казва: "Снейп е английско село, В северен Йоркшир' Има и друго село, в областта Ипсуич.
snape (v.) - 'да бъда твърд, да избутвам,' от старото sneypa 'to да обезчестявам, разочаровам.'
sneap: щипя; pinch; натискам, оказвам натиск.

Други имена: ‘Сев’ името на Лили за него, ‘Свиниръс,’ използвано от Джеймс, за да му се подиграва, Нечистокръвният принц.

Семейство

Дата на раждане: 9 януари 1960
Дата на смъртта: 1 Май, 1998, около час преди зората.
Кръв: Полу-мъгълокръвен, Нечистокръвен.Майка: Айлийн Принц - магьосница.

Баща: Тобаяс Снейп (мъгъл).

Детство: Отраснал е в къща, където баща му е склонен към насилие. Къщата е на улица Спинърс Енд в Северна Англия, в малко село, което преди е било индустриален град. Близо до река. Занемарена.

Връзки: Сивиръс обичал вярно приятелката си от детство Лили Еванс, до момента, в който умира, но по обсебващ начин.


Външен вид:Коса: дълга до раменете, чисто черна и мазна.

Очи: черни.

Лице: доста бледо, строго.

Отличителни белези: дълъг орлов нос; Черния знак под лакътя на лявата ръка.

Снейп в Хогуортс:

Години:1971 - 1978.

Дом: Слидерин.

Кариера: Назначен като учител по отвари и Ръководител на дома Слидерин през 1980; направен учител по Защита срещу Черните изкуства през 1996 и Директор на Хогуортс през Август 1997 г.

Кабинет: Когато преподава отвари кабинетът му е в подземията.

Класна стая по отвари: Студена и тъмна, стените са покрити с лавици с буркани със съставки.

Класна стая по ЗСЧИ: Неговата класна стая е мрачна, стените са покрити със снимки на хора, които изпитват болка, също и хора със странно обърнати части от тялото.

Директорски кабинет: Когато Снейп става директор, почти изобщо не променя кабинета на Дъмбълдор.

Портрет: Абдикацията на Снейп по принцип би могла да му отнеме възможността да има своя портрет на стената до останалите стари директори, но Хари се грижи това да не стане.Снейп у дома:Къщата, в която Снейп е израснал и живее до смъртта си се намира близо до река на улица в Спинърс Енд в малко градче, което някога е било индустриален център.

Вътрешността е мрачна: Малък хол, напомнящ на тъмна клетка. Стените са покрити напълно от книги, повечето обвити с черна или кафява кожа; разнебитен диван, стар стол и маса с липсващ крак стоят в центъра на картината, осветени от мъждукащата светлина на лампа със свещи. Мястото има вид на изоставено, сякаш някой рядко живее там

Способности и т.н.

Участие в организации: Смъртожаден, Ордена на Феникса.

Способности: Отвари (най-добър в Съхранителната и Веритасерума), проклятия, Оклумант и Легилимант. Може да лети без метла.

Покровител: Сърна, кошута.

Най-ужасен страх\спомен: Вероятно най-лошият му спомен се свързва с момента, когато Джеймс използва срещу него Левикорпус и показва пред училището бельото му, а той самият нарича Лили мътнород. Въпреки това Дъмбълдор смята, че това по-скоро е нощта, в която разбира, че Волдемор иска да убие семейство Потър и в частност Лили.Наказания: Обявен от Каркаров за смъртожаден на открит процес, Дъмбълдор го защитава.

Битки: Снейп присъства в битката при Кулата, когато учива Дъмбълдор и спасява Драко. Още, в битката със седемте Потъровци, когато се бие "на страната на Смъртожадните" и, макар и без да иска, отсича ухото на Джордж Уизли. Не участва пряко в последната битка за Хогуортс, защото Волдемор го държи близо до себе си и впоследствие го убива.

Профил на Сивиръс Снейп:

Сивиръс Снейп е единственият наследник на Тобаяс Снейп (мъгъл) и Айлийн Принц (магьосница). Домът на семейство Снейп на Спинърс Енд не бил щастлив. Тобаяс Снейп често изпускал своя гняв извън контрол, като го насочвал срещу жена си, а малкото им дете оставало пренебрегнато, ако не страдало само от побоищата. Когато е на 9, Сивиръс срещнал още една магьосница в неговия квартал - Лили Евънс, и се влюбил в нейната безгрижност и милосърдие, като бързо забравя, че е мъгълокръвна.

Сивиръс и Лили отишли в Хогуортс от 1971, но Сивиръс бил разпределен в Слидерин, а Лили - в Грифиндор. Други техни съученици били Джеймс Потър, Ремус Лупин, Сириус Блек, Питър Петигрю, Бърта Джоркинс и децата на смъртожадните Ейвъри и Мулсибър. По-стари от тях били Регулус Блек и Луциус Малфой. Това е десетилетието на първото въздигане на Волдемор на власт и това веднага се почувствало при учениците. Много от младите били очаровани от идеите на Волдемор, съществувало рязко разделение въз основа на кръвта. Снейп, който пристигнал в Хогуортс с повече познания в областта на Черната магия от повечето ученици, бил един от тези, които подкрепяли Волдемор. В тази насока Лили започнала да се притеснява все повече и повече, когато приятелят й се сдружава с мъгъломразещи Слидеринци като Ейвъри например.

Снейп и Джеймс бързо се намразили един друг заради общото им привличане към Лили Еванс, а освен това Джеймс бил прекалено силно настроен срещу Черните изкуства. Джеймс и приятеля му Сириус нарекли Снейп Свиниръс и не изпускали шанс да го подразнят със занемарения му външен вид. Джеймс и Сивиръс рядко пропускали възможност да се омагьосат един друг.

През годините, Снейп прекалвал доста време да преследва Джеймс и неговите приятели в стремежа си да накара да ги изключат. Когато Снейп проявил невероятен интерес към това къде отива Лупин всеки месец, Сириус го излъгал да отиде при Плашещата върба с голяма пръчка. Би бил убит от Лупин като върколак или би бил превърнат сам в такъв, ако не е бил Джеймс, който отишъл и го дръпнал преди да направи грешката. Далеч от това да му бъде благодарен, Снейп ненавиждал факта, че му е задължен.

Най-лошият спомен на Снейп е инцидент, който се случил през петата му година в Хогуортс. В деня на изпити за СОВА Джеймс и Сириус издебнали Снейп и го засрамили пред цялото училище. Лили била много близо и се скарала с Джеймс за това, но Сивиръс, бесен и извън контрол, я нарекъл мътнород. Той й се извинил по-късно, но тя не искала и да чуе. Казала му, че не може да му е приятелка и той все още да се движи с мъгъломразците си - приятели. Лили скъсала всички връзки с приятеля си от детството и се омъжила за Джеймс Потър три години по-късно, но Снейп никога не спрял да я обича.

С достигането на зрелостта си Снейп и доста от приятелите му в Слидерин станали смъртожадни. Въпреки че Сивиръс винаги остава сравнително близък до Волдемор, не се знае до каква степен е бил замесен в плановете му. Следвайки заповедите на Волдемор, Снейп поискал да бъде учител в Хогуортс и, през зимата, подслушал интервюто на Сибила Трелони за професор по пророкуване, когато тя изрекла думите на пророчеството за "момчето, което притежава силата да победи Черния Лорд." и го предава на Волдемор.

Това подслушване се оказва превратна точка за Снейп: когато разбира, че Волдемор планира да убие семейство Потър и малкия им син, Сивиръс се ужасява. Снейп отишъл при Дъмбълдор и го предупредил, като го помоли да защити Лили. След убийството на семейство Потър Снейп бил толкова съсипан от мъка, че предложил своето постоянно сътрудничество на Дъмбълдор при условие, че Дъмбълдор не издава тайната му. Задачата му била да остане като двоен агент, като предава информация за смъртожадните и Волдемор и в същото време защитава Хари. Тази задача била като създадена за него - Снейп бил невероятен оклумант, до такава степен, че дори Волдемор не можел да пробие защитата му и да прочете мислите му. По-късно става ясно, че част от задачата била да се даде на Волдемор само откъслечна и подвеждаща информация, като се отсее истински важното, за което Дъмбълдор напълно се доверявал на Снейп. Единствената лоша страна за Снейп остават обвиненията, че е страхливец, които той не понася.

Въпреки всичко това на Дъмбълдор не му се налага да използва способностите на Снейп за четиринадесет години, след като Волдемор губи физическия си облик при връщането на смъртоносното проклятие, насочено срещу момчето Потър. Когато бил обвинен, че е смъртожаден, Снейп бил защитен от Дъмбълдор.

За следващите 16 години Снейп остава професор по отвари и Ръководител на Слидерин в училището, което била позиция, всяваща доста уважение сред колегите му. Стилът му на преподаване бил прекалено груб. Той фаворизирал учениците от своя дом и обиждал постоянно тези от дом Грифиндор. Останалите учители знаели, че Снейп е бил смъртожаден, но доверието на Дъмбълдор било достатъчно, за да не споделят никакви съмнения.

Когато Хари започнал обучението си в Хогуортс, Снейп на момента го намразил, въпреки че всъщност бил посветил живота си да запази неговия. За нещастие на Хари той изглеждал точно като баща си, което подклаждало гнева на Снейп. Снейп освен това се проявявал жесток към Невил Лонгботъм по никаква очевидна причина, освен може би факта, че Невил се страхувал от него.

От гледната точка на Хари, думите на Снейп често били в противоречие с действията му. Въпреки постоянните малки елементи на тормоз, взимането на точки и налагането на наказания, Снейп защитавал Хари от Куиръл, не позволил Ъмбридж да го разпита с Веритасерум и никога не се възползвал от шанса си да го нарани истински или убие. Когато Волдемор се завърнал, Снейп получил своя шанс отново да се включи като негов близък смъртожаден. Неговата роля, според Волдемор, била да остане на своята позиция в Хогуортс и да шпионира Дъмбълдор и Ордена на Феникса, както и да носи информация за Хари. Само Белатрикс, която била най-фанатичната последователка на Черния Лорд, се съмнявала в Снейп.

През петата година, Снейп преподавал на Хари уроци по оклумантика по молба на Дъмбълдор. Уроците били спрени рязко, след като Снейп хванал Хари да разглежда спомените му в мислоема му. Хари не се научил да затваря съзнанието си и, въпреки че и двамата със Снейп получили проблясъци за нещастното детство на другия, никой не почувствал другия по-близък.

Бедствието се случило през 1996 година, когато, в своето търсене на хоркруксите на Волдемор, Дъмбълдор не могъл да устои да си сложи пръстена на Певерел. Снейп се опитал с всички сили да му помогне, но не успял напълно да задържи проклятието. Снейп оценил, че Дъмбълдор едва ли има повече от година живот, но отговорът на Дъмбълдор го шокирал. Тъй като Волдемор планирал да го убие, използвайки Драко Малфой, Дъмбълдор заповядал на Снейп да го убие, за да спаси Драко и да поддържа собственото си прикритие. Снейп видял нуждата от това и се съгласил, макар и не без протест. Малко по-късно паникьосаната Нарциса Малфой накарала Снейп да сключи Нерушима клетва с нея, ч ще завърши делото на сина й. Ролята на Снейп вече не можела да бъде заобиколена никак. Така Снейп става човекът, убил най-могъщият магьосник за неговото време и лишил Хари от последната му останала фигура на баща и закрилник. След това, Снейп помага на Драко да избяга.

Снейп имал и поемал и други инструкции от Дъмбълдор, свързани най-вече със защитата на Хари, когато той стане пълнолетен и се наложи да напусне къщата на риддъл. Примамката проработила, но Лудоокия Муди бил убит, а Снейп, пропускайки удар към друг смъртожаден, макар и да се преструвал, че е на тяхна страна, отрязал ухото на Джордж Уизли.

Дъмбълдор инструктирал Снейп да защитава възможно по-силно учениците на Хогуортс след завземането на властта от Волдемор. Въпреки че Снейп бил Директор, да осъществи това не било лесно, защото Волдемор вмъкнал в училището още двама смъртожадни - Кароу. Алекто заместила убитата от Волдемор Чарити Бърбидж и превърнала часовете по мъгълознание в часове по мъгъломразене. Амикус станал професор по ЗСЧИ, но преподавал по-скоро Черни изкуства.

След получаването на директорския кабинет, Снейп можел да комуникира с Дъмбълдор по ограничен начин чрез портрета на бившия директор. Това е начинът, по койо Снейп разбрал точно кога да даде меч на Грифиндор на Хари в гората. Снейп бил инструктиран да представи меча така, сякаш не той го дава, и го сложил в заледено езеро, като привлякъл Хари към езерото с покровителя си - сърна. Снейп приключил своята кариера като директор малко преди последната битка за Хогуортс, когато Макгонъгол и Флитуик се скарали с него и, за да не се сбие с тях, Снейп избягал, като излетял през прозореца.

Снейп намерил Волдемор в Къщата на Крясъците и го помолил за възможност сам да намери Хари Потър. Вълдемор не заподозрял мотивите му, но го убил, защото смятал, че така ще получи власт над Бъзовата пръчка.

Сивиръс Снейп бил перфектният шпионин и умрял като такъв - прикритието му останало недокоснато, той успял да предаде цялата истина на Хари и да запази спомена за любовта на живота си и в смъртта си. Хари използвал последната информация, която получил от Снейп, за да може да убие най-сетне Волдемор. След края Хари се погрижил света да разбере за истинската роля на Снейп и дори кръстил един от синовете си на него.

Във филмите

Възрастния Сивиръс Снейп е игран от Алън Рикман, а тийнейджър-а Снейп е игран от Алек Хопкинс
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://harry-potter.bulgarianforum.net
 
Сивиръс Снейп
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Harry Potter :: Xогуортс :: Библиотеката-
Идете на: